\"محمود تقوايي\" رئيس اداره ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري شهرري با بيان اين مطلب به ميراث آريا(CHTN)گفت:کارگران ساختماني درمحلي که در گذشته‌هاي دور محل عبور رودخانه‌اي به نام فيروزآبادي در شهر ري بوده، با مجوز شهرداري اقدام به گودبرداري براي احداث آپارتمان کردند.

وي افزود: در نتيجه اين گودبرداري شش- هفت متري قطعات سفالين در اين عمق ديده شده و هنگاميکه مأموران يگان حفاظت مشغول سرکشي بوده‌اند اين سفا‌ل‌ها را ديده و به اداره گزارش مي‌دهند.

تقوايي با بيان اينکه بعد از مشاهده قطعات سفال کار گودبرداري متوقف و کارشناسان ميراث فرهنگي سازمان ميراث فرهنگي استان تهران به محل اعزام شدند، تصريح کرد: کارشناسان بعد از بررسي مقدماتي سفال‌ و سکه بدست‌آمده متوجه شدند که سفال‌ها متعلق به دوران اشکاني و ساساني است.

به گفته رئيس اداره ميراث فرهنگي شهر ري، سکه کشف شده نيز سکه نقره‌اي است که متعلق به دوران ساسانيان است.

وي ادامه داد: در بررسي‌هاي بيشتر، کارشناسان متوجه شدند که در گذشته اين محل، محل عبور نهري به نام نهر فيروزآبادي بوده که هم‌اکنون لايه‌هاي مختلف رسوب‌گذاري و آبرفتي رودخانه باقي‌مانده و سفال‌هايي از بالاترين تا پايين‌ترين لايه‌ها ديده‌ شده است.

تقوايي گفت:اين لايه‌ها از دوره سلجوقي تا دوره ايلخاني است. ضمن آنکه در اين گودبرداري هفت رديف آجر متعلق به دوران پهلوي اول ديده مي‌شود و هم‌اکنون کارشناسان در حال بررسي اين موضوع هستند که آيا اين آجرها به سمت خيابان ادامه دارد يا نه. البته تمامي آجرها در نتيجه اين گودبرداري ازبين رفته و تنها همين هفت رديف آجر باقي مانده است.

انجام کارهاي مطالعاتي بر روي نهر فيروزآبادي نکته ديگري است که وي به آن اشاره کرد و افزود: هم‌اکنون روي قسمت‌هاي مختلف لايه‌هاي رسوب‌گذاري و آبرفتي پوشانده شده تا در يک فرصت مناسب اقدام به کاوش کرد.

115/


انتهای پیام/

کد خبر 1386062910